Un cheesecake aproape fara grasime, cu un gust bogat si racoritor – pe langa asta, este plin de nutrienti si vitamine!
Ingrediente
- Spray pentru gatit
- 200 grame biscuiti graham
- 100 grame unt moale
- 300 grame crema de branza fara grasime
- 150 grame zahar alb
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- 2 linguri coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita extract de vanilie
- 6 oua
- 250 ml suc de pepene rosu
- 6 lingurite amidon alimentar
- 6 linguri suc de lamaie
- 3 linguri zahar
- 100 grame pepene taiat cubulete
- 200 grame afine
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Folseste spray-ul pentru gatit intr-o tava detasabila rotunda.
Prepara aluatul din biscuiti faramitati si unt (blatul clasic de cheesecake). Preseaza-l pe fundul tavii.
- Bate cu mixerul crema de branza si zaharul. Adauga apoi sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. Continua sa amesteci cu mixerul. Adauga si ouale, incorporandu-le in amestec.
- Pune tava la cuptor pana cand se rumeneste, pentru aproximativ o ora. Lasa-l sa se raceasca peste noapte.
- Pune sucul de pepene rosu, amidon, sucul de lamaie si zaharul intr-un blender si amesteca-le. Apoi, pune amestecul la fiert la foc mediu si fierbe-l pentru cateva minute. Lasa-l sa se raceasca iar exact inainte sa il servesti (peste cheesecake), adauga bucatile de pepene si afinele.
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro