Un desert delicios, fara coacere, cu cocos si topping de capsuni. Trebuie sa incerci acest cheesecake dairy-free, o reteta semnata Jamie Oliver!
Adauga toata cantitatea de nuci caju intr-un vas si acopera-le cu apa rece, apoi lasa-le sa se imbibe pentru cel putin 4 ore, preferabil peste noapte.
Unge cu margarina o cratita cu diametrul de aproximativ 20 cm si distribuie in mod egal fulgii de cocos pe deasupra.
Pune curmalele intr-un castron si adauga apa calda, apoi lasa-le asa pentru 10 minute, pana se inmoaie. Scurge apa atunci cand timpul a trecut si apoi foloseste un storcator pana vei obtine o pasta din ele. Dupa aceea, adauga si alunele impreuna cu migdalele si mai amesteca totul inca o data in storcator, pana obtii o consistenta crocanta. Cu ajutorul unei linguri adauga combinatia rezultata in cratita unsa cu margarina, niveland totul cu palmele umede.
Clateste storcatorul si adauga caju impreuna cu zeama de lamaie, mierea, uleiul de cocos si zaharul pudra. Amesteca pana obtii o consistenta cremoasa, dupa care gusta si adauga miere in cazul in care este necesar.
Scurge crema obtinuta peste baza crocanta obtinuta anterior. Pune cratita la frigider si las-o sa se intareasca timp de doua ore.
Intre timp, taie caspunile in bucatele mici si pune-le intr-un castron alaturi de zaharul pudra si zeama de lamaie. Lasa-le pentru 5 minute sa se imbibe, dupa care foloseste blender-ul pentru a obtine consistenta de topping. Scurge toping-ul peste prajitura si lasa totul asa timp de 10 minute pentru ca aceasta sa prinda gust.
Foto: www.jamieoliver.com