Timp de preparare: 20 minute
Timp de coacere: 1h45
Portii: 8
Ingrediente:
- 200 g biscuiti digestivi
- 75 g unt topit
- 600 g crema de branza
- 250 g zahar
- 150 g iaurt natural
- 3 oua medii
- Sucul din doua lamai si coaja lor rasa
- 50 g faina
- 200 g zmeura
- Zahar pudra pentru décor
Metoda de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 120 de grade Celsius si stropeste o tava de 20 cm cu spray de gatit rezistent la grasime. Zdrobeste biscuitii intr-un procesor de alimente sau intr-o punga pentru alimente folosind facaletul. Pune-i intr-un bol alaturi de untul topit si amesteca bine. Preseaza biscuitii intr-un strat la baza unei tavi de tort si lasa-i sa se raceasca.
2. Intr-un bol separat, bate cu un tel electric crema de branza si zaharul. Adauga iaurtul si apoi pe rand ouale. La final adauga faina, coaja si sucul de lamaie. Impacheteaza doua treimi din cantitatea de zmeura si zdrobeste-le foarte usor astfel incat sa se formeze sosul lor pe care sa-l pui deasupra bazei de biscuiti. Netezeste partea de sus.
3. Pune tava la copt 45 de minute – o ora si opreste cuptorul. Lasa tortul inauntru pentru inca o ora, dupa care lasa-l sa se raceasca timp de inca o ora la temperatura camerei. Lasa-l peste noapte la rece. Inainte de servire scoate tortul din tava, orneaza cu zmeura ramasa si presara usor niste zahar pudra.
Text: Denisa Matei
Foto: 123rf.com