Portii: 8-10
Timp de preparare: 25 minute
Total timp: minim 6 ore 25 minute
Ingrediente:
Blat:
- 150g biscuiti digestivi, faramitati bine
- 75g unt topit
Crema:
- 300g crema de branza Philladelphia fara sare
- 125g zahar pudra
- Zeama de la jumatate de lamaie
- 150ml smantana lichida
- 3 foi de gelatina
- 300g zmeura
- 1 lingura zeama de lamaie
- albusul de la 1 ou
Sosul de zmeura:
- 250g zmeura
- 50g zahar pudra
- 2 lingurita zeama de lamaie
- Extra zmeura pentru decorat
Necesar:
Tava de 20 de cm adancime cu fund detasabil si foaie de copt
Preparare:
Amesteca bine biscuitii faramitati cu untul topit si plaseaza mixul in tava, pe foaia de copt. Preseaza compozitia bine si pune-o la frigider, cat prepari crema.
Intr-un bol amesteca crema de branza, zaharul si zeama de lamaie, pana obtii o compozitie omogena. Pune foile de gelatina intr-un bol cu apa rece pana se inmoaie. Jumatate din cantitatea de smantana pune-o pe foc pana la punctul de fierbere, apoi stinge focul. Stoarce apa in exces din foile de gelatina si pune-le in smantana fierbinte, amestecand pana la dizolvare. Adauga compozitia treptat peste mixul de crema de branza. Bate albusul spuma si incorporeaza-l si pe acesta in mix. Toarna compozitia in tava peste blatul de biscuiti si lasa prajitura la frigider pentru sase ore sau, si mai bine, peste noapte.
Zdrobeste cu o furculita zmeura si adauga zeama de lamaie si zaharul peste. Pune totul pe fox pana cand zaharul se dizolva. Trece siropul printr-o strecuratoare pentru a inlatura semintele si lasa-l sa se raceasca. La servire adauga-l peste prajitura si adauga cateva fructe de zmeura peste, pentru decor. Prajitura poate rezista pana la trei zile la frigider.
Text: Lavine Jianu
Foto: www.womanandhome.com