Cheesecake cu portocale si merisor, de Ioana Dumitrescu

Un desert tomnatic, aromat si dulce: cheesecake cu portocale si merisor.

Cheesecake cu portocale si merisor, de Ioana Dumitrescu

Pentru blat:

  • 140g biscuiti Pepparkakor sau graham
  • 60g zahar de cocos sau obisnuit
  • Un praf de sare
  • 75g unt nesarat, topit si adus la temperatura camerei
  1. Incingeti cuptorul la 180C si ungeti bine cu unt o forma de tort cu pereti detasabili.
  2. Pentru a face blatul, procesati biscuitii intr-un robot de bucatarie pana ce au o textura ca de pesmet. Puteti sa-i faramitati si punandu-i intr-o punga sigiliabila si zdrobiti-i lovindu-i cu ajutorul unui sucitor.
  3. Intr-un bol, amestecati bine biscuitii cu zaharul, sarea si untul. Puneti amestecul de biscuiti in forma, presati-l cu mainile in asa fel incat sa creati un strat unform pe fundul si peretii formei.
  4. Coaceti timp de 10 minute, apoi scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Mentineti cuptorul la 180C.

Citeste si:
Mousse de cheesecake de lamaie

Pentru umplutura de portocale:

  • 680g crema de branza
  • 4 oua
  • O lingurita extras pur de vanilie sau semintele unui baton de vanilie
  • Sucul si coaja rasa ale unei portocale
  1. Cu ajutorul unui mixer, bateti crema de branza pana ce devine pufoasa. Adaugati ouale pe rand si bateti bine, pana ce s-au incorporat.
  2. Adaugati zaharul si amestecati bine, apoi sucul si coaja de portocala si vanilia si bateti bine.
  3. Turnati umplutura peste blatul racit. Coaceti in cuptor timp de aproximativ 45 minute, pana ce prajitura se va desprinde usor de marginea formei; s-ar putea sa fie nevoie sa acoperiti prajitura dupa primele 30 minute de coacere daca se rumeneste prea tare.
  4. Cand este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Pentru sosul de merisor:

  • 300g merisoare proaspete (sau congelate)
  • 200g zahar de cocos sau obisnuit
  • 200ml apa
  • Coaja rasa a unei portocale
  1. Intr-o cratita mica, fierbeti apa si zaharul pe foc mediu.
  2. Odata ce s-a dizolvat zaharul, adaugati merisoarele, acoperiti cu un capac si gatiti timp de 5 minute, pana ce toate merisoarele au plesnit. Scoateti de pe foc, lasati sa se raceasca.
  3. Cu ajutorul unei linguri pentru strecurat, transferati merisoarele deasupra cheesecake-ului si presarati coaja rasa de portocala deasupra.
  4. Pastrati prajitura la frigider pana o veti servi.

Reteta & foto de Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro