Delicios si cremos, acest tort de morcovi este facut pe o crusta de alune si glazurat cu o crema dulce picanta. Trebuie sa incerci acest cheesecake!
Numar de portii: 12
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 50-60 de minute
Timp total : 70-80 de minute, plus timpul de racire
Pentru crusta
Pentru umplutura
Pentru glazura
1. Marunteste bine biscuitii si nucile cu ajutorul robotului de bucatarie pana cand devin firimituri fine. Intr-un bol mediu combina biscuitii si nucile macinate, zaharul, scortisoara si untul si amesteca bine. Intr-o forma de tort adauga compozitia si apasa bine, atingand si peretii formei. Lasa la frigider cat prepari umplutura.
2. Incalzeste cuptorul la 175° C.
3. Amesteca la mixer cu paletele intr-un vas mare, la viteza medie, crema de branza pana cand devine pufoasa (aproximativ 2 minute). Adauga laptele condensat si amesteca pentru inca un minut. Pune si sucul de morcovi, apoi scortisoara, extractul de vanilie si sarea si amesteca pentru inca un minut. Bate fiecare ou pe rand si amesteca-le apoi la viteza mica. (Nu bate amestecul pentru prea mult timp si nici prea repede, altfel risti sa patrunda aerul in compozitie, ceea ce va duce la o posibila crapatura a cheesecake-ului). Pune preparatul peste crusta de biscuiti.
4. Coace la cuptor pentru 50-60 de minute, sau pana cand marginile s-au intarit, dar mijlocul este inca putin moale. Lasa-l la racit pentru aproximativ 5 minute. Cu ajutorul unui cutit indeparteaza usor marginile de forma de copt si lasa-l la racit pentru inca o ora. Lasa-l la frigider inca o ora pentru a se raci complet.
5. Pentru a face glazura, amesteca la robot cu telul crema de branza si smantana. Adauga zaharul pudra si extractul de vanilie si continua sa amesteci pana cand amestecul este omogen.
6. Atunci cand blatul s-a racit complet, indeparteaza forma si pune glazura. Daca doresti, poti decora cu nuci pecan.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: sweetandsavorybyshinee.com