Desi necesita mai multi pasi decat in cazul unui desert obisnuit, acest cheesecake cu lavanda va merita efortul tau!
Ingrediente:
Pentru blat:
- 1 ¾ cana biscuiti faramitati
- 4 linguri unt topit
Pentru crema
- 900 g crema de branza, la temperatura camerei
- 1 1/3 cana zahar
- 4 oua
- 1 lingura extract de vanilie
- ½ lingurita extract de lavanda
- 1 ½ lingura miere
- ¼ lingurita sare
- 2/3 cana smantana
- 2/3 cana smantana pentru frisca
Topping
- 1 cana smantana
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingura miere
- ½ lingurita extract de vanilie
- Colorant alimentar violet
Citeste si:
Cheesecake japonez, din 3 ingrediente
Mod de preparare:
Blat:
Preincalzeste cuptorul la 180C. Pregateste o tava in forma circular si tapeteaz-o cu unt.
Intr-un vas mic amesteca biscuitii cu untul topit.
Pune compozitia in tava si preseaza.
Lasa la cuptor pentru 12-15 minute.
Crema:
Preincalzeste cuptorul la 160C. Cu ajutorul unui mixer vertical amesteca crema de branza pana cand va avea o consistenta usoara si pufoasa.
Adauga zaharul si amesteca cu mixerul la viteza mare pentru inca 3 minute.
Adauga extractul de vanilie, lavanda, mierea si sarea si amesteca din nou pana cand obtii o compozitie omogena.
Pune apoi ouale pe rand, amestecand cu o spatula dupa ce pui fiecare ou.
Adauga smantana si amesteca din nou si apoi pune si frisca, repetand procesul.
Pune crema peste blatul din forma si netezeste cu ajutorul unei spatula.
Pune la cuptor pentru o ora si jumatate.
Dupa acest timp, opreste cuptorul si lasa usa deschisa aproximativ 1 cm, lasand cheecake-ul inca o ora.
Dupa ce il scoti, pune folia de aluminiu peste tava (atentie, trebuie sa il acopere fara sa il atinga) si lasa-l la frigider, dupa ce s-a racit, pentru inca 4 ore.
Topping:
Intr-un vas mediu amesteca smantana, mierea, vanilia, zaharul pudra si colorantul alimentar. Dupa ce obtii o compozitie omogena, intinde crema obtinuta peste deliciosul cheesecake cu lavanda.
Foto: Shutterstock