Acest cheesecake cu dovleac se face usor si nici nu necesita coacere. Pare a fi desertul perfect pentru aceasta perioada, nu?
Numar de portii: 8
Ingrediente pentru cheesecake cu dovleac:
- 1 cana fulgi de ciocolata neagra
- 6 linguri de frisca
- 20-25 de biscuiti Oreo (pentru blat)
- 20 g unt (pentru blat)
- 1 cana piure de dovleac
- ½ lingurita scortisoara
- ¼ lingurita ghimbir
- ⅛ lingurita cuisoare
- ⅛ lingurita nucsoara
- 350 g frisca pentru crema (separata in mai multe vase)
- 250 g crema de branza
- ½ cana zahar pudra
- Ciocolata rasa (pentru ornare)
Citeste si:
Supa de dovleac cu mere
Mod de preparare:
1. Intr-un vas pentru cuptorul cu microunde pune fulgii de ciocolata si cele 6 linguri de frisca timp de un minut, iar apoi amesteca cele doua ingrediente pentru a obtine o crema.
2. Faramiteaza biscutii Oreo si amesteca-i cu untul pentru a face blatul. Pune-i apoi intr-o forma speciala si peste adauga crema de ciocolata obtinuta. Lasa la frigider pentru o ora.
3. Intr-un vas mediu pune dovleacul, condimentele, 250 g din frisca, crema de branza si zaharul pudra si amesteca-le cu ajutorul unui mixer electric. Intinde compozitia peste crema de ciocolata.
4. Lasa la frigider pentru doua ore sau pana cand s-a intarit complet.
5. Inainte de servire, pune si restul de frisca si orneaza cu ciocolata rasa.
Încearcă această supă cremă de dovleac!
Foto: Shutterstock