Cheesecake cu capsuni si Nutella

Cine ar putea rezista unui cheesecake, in special daca are capsuni si o portie zdravana de Nutella? Aceasta reteta este usor de preparat si iti promitem ca va deveni unul din deserturile de top de pe lista personala!

Cheesecake cu capsuni si Nutella

Ingrediente

Pentru cheesecake:

• 2 cesti de bicuiti Oreo maruntiti cu tot cu crema
• 3 linguri de unt nesarat, topit
• O ceasca de zahar granulat
• 250 g de crema de branza
• 1 ceasca de iaurt grecesc simplu
• 3 sferturi de ceasca de Nutella
• 2 lingurite de esenta de vanilie
• 3 oua

Pentru topping:

• 1 kg de capsuni proaspete
• O treime de ceasca de Nutella, putin calduta

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si unge o tava cu diametrul de 20 de centimetri si cu baza detasabila. Amesteca firimiturile de Oreo cu untul, iar compozitia rezultata pune-o in tava, apoi preseaza bine. Crusta se coace 10 minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit. Cuptorul se da la 160 de grade.

Dupa ce crusta se raceste, tava in care se afla aceasta se inveleste in 2 straturi de folie de aluminiu rezistenta. Asigura-te ca apa nu poate sa treaca de folie, apoi pune tava intr-o tava mai mare. Intr-un vas, pune niste apa pentru baia de aburi, apoi lasa-l putin deoparte.

Bate cu mixerul crema de branza, la viteza medie, in jur de 3 minute, pana se inmoaie putin. Adauga ceasca de zahar si mai mixeaza un minut pana se omogenizeaza bine. Pune in amescte iaurtul grecesc, Nutella si esenta de vanilie, apoi mixeaza inca un minut. Pune ouale, unul cate unul, dupa ce bati putin cu mixerul dupa fiecare. Fii atenta sa nu bati prea mult cu mixerul. Crema rezultata se toarna peste crusta din tava.

Pune cele doua tavi in cuptor, pe un raft de jos, si toarna apa din vasul dat deoparte in tava mai mare, in care se afla tava cu cheesecake-ul. Nivelul apei trebuie sa fie de doua degete.

Lasa prajitura in cuptor cam o ora si jumatate, pana cand crema nu mai e moale. Apoi inchide focul si lasa cuptorul intredeschis, cu prajitura inauntru, timp de o ora. Scoate cheesecake-ul din cuptor si cu ajutorul unui cutit indeparteaza unor prajitura de marginea tavii, dupa care las-o la frigider peste noapte sau macar patru ore.

Dupa ce o scoti de la rece, scoate marginea tavii. Daca prajitura e denivelata la suprafata, o poti indrepta cu un cutit. Spala capsunile si taie-le in patru pe lungime. Incepand cu mijlocul prajiturii, pune capsunile in forma circulara, pana acoperi toata suprafata. Incalzeste putina Nutella la microunde si apoi deseneaza modele deasupra capsunilor. Pastreaza cheesecake-ul acoperit, la frigider.

Text: Roxana-Maria Gaina

Foto: gimmesomeoven.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro