Citeste in continuare cum poti prepara acest desert perfect pentru vara:
Ingrediente:
Pentru blat:
- 2 cani biscuiti maruntiti
- 5 linguri unt (topit)
- 2 linguri bombonele pentru ornat
Pentru crema de capsuni:
- 1 cana smantana pentru frisca
- 1 ½ cana zahar pudra
- 250 g crema de branza la temperatura camerei
- 1 lingurita vanilie
- 5 lingurite gelatina dizolvate in 3 linguri de apa
- 350 g capsuni, maruntite
Pentru topping:
- 1 cana frisca
- 1 lingura bombonele pentru decorare
Citeste si:
Iaurt inghetat de capsuni, gata in 5 minute
Mod de preparare:
1. Intr-un vas amesteca biscuitii, untul topit si bombonelele. Pune compozitia in tava si intinde-o bine. Las-o la frigider in timp ce prepari crema.
2. Intr-un alt vas prepara frisca, adaugand treptat ½ cana de zahar pudra.
3. Intr-un bol amesteca crema de branza cu o cana de zahar pudra pana cand are o consistenta pufoasa, adauga vanilia si gelatina si, cu ajutorul unui mixer, amesteca la viteza mica pana cand se obtine o compozitie omogena.
4. Adauga capsunile taiate si amesteca usor, iar apoi pune si frisca.
5. Intinde crema peste blat si lasa cheesecake-ul la frigider pentru 5 ore sau pana cand se intareste.
6. Dupa ce s-a intarit orneaza cu frisca si bombonele si lasa prajitura la frigider pana la servire.
Citeste si:
Cheesecake cu zmeura si lamaie
Foto: Shutterstock