Ingrediente pentru cheesecake cu caise:
Pentru aluat:
2 1/2 cani faina
250 g unt
1 cana zahar
1 ou
1/2 lingurita pudra de copt
Pentru crema:
12 caise
500 g crema de caise
2 oua
1 cana zahar
1 lingurita extract de vanilie
1/4 midgale (pentru ornare)
Citeste si:
Cheesecake cu lavanda
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui robot de bucatarie amesteca faina, untul, zaharul si pudra de copt pana cand obtii o compozitie de tipul unor firimituri (crumble), apoi adauga si oul si amesteca din nou.
2. Scoate aluatul si inveleste 1/3 din el cu o folie de plastic si lasa-l la congelator. Pune si restul de aluat in folie de plastic si lasa la frigider pentru 30 de minute.
3. Taie caisele in jumatate si lasa-le deoparte.
4. Amesteca crema de branza, ouale, zaharul si extractul de vanilie intr-un vas mare pana cand obtii o crema moale.
5. Dupa ce aluatul este racit, scoate-l din frigider si intinde-l intr-o tava potrivita, apoi pune-l iar la frigider pentru 20 de minute.
6. Dupa acest timp, scoate aluatul de la frigider si pune peste acesta crema de branza. Adauga peste caisele taiate si migdalele.
7. Pune la cuptor la 180C timp de 50 de minute pana cand obtii o culoare aurie.
8. Lasa-l la racit pentru o ora si apoi inca 2 in frigider, pentru a te asigura ca este completa racita crema de branza.
Foto: Shutterstock
Daca vrei si alte sortimente, incearca si aceste delicioase retete cheesecake