Iar daca nu ati integrat pana acum avocado intr-un desert, acum veti descoperi ce ati pierdut si mai presus de toate, nici macar nu trebuie sa porniti cuptorul pentru acesta.
Ingrediente pentru cheesecake cu avocado si lime:
1. Pentru blat:
– 9 biscuiti digestivi
– 1 lingura de zahar
– 4 linguri de unt topit
2. Pentru crema de branza:
– 1 ¼ cani de samtana pentru frisca, divizate
– 1 plic de gelatina (pulbere)
– 340 g crema de branza
– 1 avocado mare – injumatatit, taiat, decojit
– Zeama si coaja rasa de la 2 limes
– 1 ceasca de zahar pudra
– ½ lingurita de extract de vanilie
3. Pentru decorare:
– Frisca (optional)
– Coaja rasa de la lime (optional)
Citeste si:
Humus cu avocado
Mod de preparare:
1. Prepararea blatului: Intr-un bol se adauga biscuitii digestivi si zaharul si se mixeaza. Dupa aceea se pune compozitia intr-un bol mediu, se adauga untul topit si se amesteca pentru a se combina.
2. Apasati amestecul intr-un strat uniform, la baza unei tavi, iar apoi puneti la congelator timp de 10 minute.
3. Pentru crema de branza, se toarna ¼ ceasca de smantana pentru frisca intr-un bol mic. Pulverizati gelatina peste frisca si lasati-o sa infloreasca timp de 5 minute.
4. Adaugati restul de 1 ceasca de smantana pentru frisca, crema de branza, avocado, sucul de lime, coaja de la lime, zaharul pudra si extractul de vanilie si mixati pana cand crema devine neteda.
5. Se topeste amestecul de gelatina si frisca in cuptorul cu microunde timp de 15 minute (aveti grija, crema are tendinta de a fierbe peste). Adaugati gelatina topita la umplutura de branza si mixati pentru a combina.
6. Se toarna amestecul deasupra crustei (blatului) congelate si se aseaza intr-un strat uniform.
7. Puneti tortul in congelator timp de 1 ½ pana la 2 ore. Transferati la frigider timp de 30 de minute inainte de servire.
8. Se serveste rece, invelit cu frisca si coaja de lime, daca doriti.
Text: Alexandra Cristina Miu
Foto: Shutterstock
Iti recomandam si aceste retete:
Daca vrei si alte sortimente, incearca si aceste delicioase retete cheesecake