Cel mai bun si mai decadent desert cu mult unt de arahide, cheesecake si brownies – toate intr-o singura prajitura!
Baza de brownie:
Umplutura de cheesecake cu unt de arahide:
Topping:
Sos de ciocolata:
Preincalzeste cuptorul la 162 de grade Celsius si pune deasupra unei tavi de tort foaie de copt lasand partile laterale mai lungi. Foloseste spray de gatit si presara putina pudra de cacao. Pune tava deoparte.
Pune toate ingredientele pentru brownie laolalta. Intinde aluatul de-a lungul tavii pregatite si las-o la copt timp de 22-25 de minute. Brownie-ul ar trebui sa devina usor pufos la exterior si sa ramana cremos in interior.
Lasa deoparte brownie-ul pentru a se raci complet.
Pentru a face umplutura de cheesecake cu unt de arahide, combina toate ingredientele intr-un procesor de alimente si mixeaza-le pana devin netede. Asigura-te ca inclusiv compozitia de pe marginile bolului e neteda. Pune umplutura in frigider pana cand brownie-ul este racit in totalitate.
Intinde umplutura de cheesecake uniform deasupra brownie-ului, acopera-l cu o folie de plastic si pastreaza-l la frigider timp de opt ore sau pe durata noptii. Pentru un proces mai rapid, pune umplutura in congelator timp de minimum trei ore dupa care o poti baga in frigider pana in momentul consumului.
Inlatura folia de plastic si ia desertul din tava folosindu-te de foliile laterale mai lungi.. Pune-l pe o farfurie si presara cubuletele de unt de arahide. Combina-le cu ingredientele sosului de ciocolata si pune-l deasupra inainte de servire.
Text: Denisa Matei
Foto: rasamalaysia.com