Acest chec fara gluten, cu o aroma proaspata, se prepara in doi timpi si trei miscari, fiind cu adevarat delicios!
Ingrediente:
• 2 oua
• Coaja de la 2 lamai
• 2 linguri + 2 lingurite de zahar
• ¾ de cana cu faina de migdale
• ½ de lingurita de praf de copt
• Putin praf de cardamom
• Putina sare
• Crengute de cimbru, felii de lamaie si zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge cu unt o tava de copt pentru paine, de forma dreptunghiulara.
Separa galbenusurile de albusuri, cele din urma necesitand un bol mai mare pentru a crea spuma. In mod delicat, bate galbenusurile, in timp ce adaugi coaja de lamaie maruntita si cele doua linguri de zahar. Amesteca pana compozitia devine omogena.
Apoi, adauga faina de migdale, cardamomul si praful de copt, amestecand incontinuu.
Cu ajutorul unui mixer bate albusurile de ou, pana incep sa se intareasca si adauga putina sare. Cand observi ca incepe sa se formeze o spuma din albusuri, adauga si cele doua lingurite de zahar.
Amesteca jumatate din spuma de albus cu cealalta mixtura, amestecand in mod extreme de delicat. Treptat, adauga si restul spumei, insa ai mare grija! Compozitia trebuie sa fie pufoasa!
Dupa ce s-a omogenizat, toarna amestecul in tava si baga-l la cuptor pentru 25-30 de minute. Dupa ce s-a copt, asteapta ca prajitura sa se raceasca.
Se serveste taiata felii, impreuna cu zahar pudra, felii de lamaie si crengute de cimbru.
Foto: iamafoodblog.com