O reteta simpla si rapida care te va cuceri de la prima felie gustata.
Pasul 1: Preincalziti cuptorul la temperatura de 170 de grade. Puneti in tava o hartie de copt si acoperiti toata suprafata tavii. Ungeti hartia de copt cu ulei si presarati faina iar apoi intindeti uniform pe tava.
Pasul 2: Puneti faina si sarea impreuna intr-un vas mic. Lasati-le deoparte pentru moment. Adaugati untul, vanilia si zaharul intr-un vas si amestecati cu mixerul intre 3 si 5 minute. Adaugati ouale pe rand si bateti-le bine.
Dacă dorești ceva dulce, dar de post, avem aici o rețetă de chec de post!
Pasul 3: Cu mixerul la viteza mica adaugati faina peste amestecul precedent pana cand se se omogenizeaza. Se toarna aluatul in tava din cuptor preincalzita si aranjati-l uniform cu o spatula. Lasati-l in cuptor timp de 1 ora si 15 minute. Puteti verifica daca este gata cand introduceti o scobitoare in mijlocul aluatului, iar daca acesta este gata, pe scobitoare nu trebuie sa fie aluat.
Pasul 4: Lasati checul sa se raceasca iar apoi taiati felii. Serviti-l cu inghetata sau fructe, dupa gust.
Text: Georgiana Ciocan
Foto: 123rf.com