Ingrediente:
- ½ de para decojita si fara seminte
- 30 de gr de unt
- 1 ou
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingurita de zahar vanilat
- 1 lingura de smantana
- 6 linguri de faina
- ½ de lingurita de praf de copt
- 2 linguri de fulgi de migdale
Pentru sos:
- 6 bucatele de ciocolata alba
- 2 linguri de smantana
- ½ lingurita de zahar pudra
Mod de preparare:
Fierbe para intr-un bol, o lingura de apa pentru 10 secunde. Topeste untul in alt bol, timp de 20 de secunde. Intr-o cana: bate oul, apoi adauga pe rand: zahar, zaharul vanilat, smantana, faina, praful de copt, untul topit si o lingura de fulgi de migdale. La final, adauga jumatatea de para si presari fulgii de migdale ramasi. Pune deoparte.
Intr-o cana separata, pune 6 bucatele de ciocolata alba, adauga 2 linguri de smantana si topeste in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.
Apoi, amesteca sosul pentru a-l omogeniza.
Pune checul la copt in cuptorul cu microunde pentru 1 minut si 40 de secunde.
Toarna deasupra sosul si zaharul pudra.