Daca te simti creativa poti schimba aromele, ai putea incerca varianta cu lamaie si coacaze, sigur o sa iti placa.
Ingrediente:
• 2 cani de faina de migdale
• 1 lingurita praf de copt
• 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
• 1/2 lingurita nucsoara
• 1/2 lingurita ghimbir
• 1/2 lingurita sare de mare fina
• 3 oua (batute)
• 2/3 cana + 1 lingurita miere (separat)
• 1/4 cana ulei virgin de masline
• 1 portocala
• 200 g zmeura
Decor:
• Zahar pudra (optional)
• 1/2 cana fistic crud faramitat
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la peste 200 grade. Unge o tava circulara cu unt si presara peste un strat fin de faina de migdale.
2. Intr-un bol mare, amesteca faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucsoara, ghimbirul si sarea de mare.
3. Intr-un alt bol, combina ouale batute, mierea, uleiul de masline si coaja de portocala. Amesteca bine. Toarna continutul peste ingredientele din bolul cu faina. Amesteca foarte bine, apoi adauga usor zmeura.
4. Toarna continutul in tava si da-l la cuptor pentru 45 – 50 de minute, pana cand se rumeneste. Testeaza daca blatul este copt folosindu-te de o scobitoare. Apoi se lasa la racit.
5. Stoarce portocala ( aproximativ 1/4 cana ) si adauga o lingurita de miere peste sucul obtinut. Incalzeste la o temperatura peste cea medie si amesteca pana cand mierea se dizolva in suc. Apoi insiropeaza checul cu glazura obtinuta.
6. Taie checul in 8 bucati si pune-le in farfurii separate. Presara putin zahar pudra (optional) si fisticul maruntit.
Pofta buna!
Text: Claudia Covatariu
Foto: cookieandkate.com