Ingrediente:
- 300g faina spelta
- O lingurita bicarbonat de soda
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita pudra de cardamon
- ½ lingurita pudra de turmeric
- 60ml ulei de cocos, topit
- 200ml miere
- Doua oua
- Doua banane zdrobite cu o furculita
- Jumatate de mango, pasat la blender
- 70ml lapte de migdale neindulcit (sau orice fel de lapte)
- Semintele de la jumatate de baton de vanilie
- 50g nuci tocate
- ½ lingurita pudra de scortisoara
Citeste si:
Prajituri cu unt de arahide si scortisoara
Mod de preparare:
- Incalziti cuptorul la 165C si ungeti cu putin ulei de cocos o tava de cozonac din silicon. Daca nu aveti o tava din silicon, tapetati si cu hartie de copt.
- Intr-un bol, puneti faina, bicarbonatul, sarea, turmericul si cardamonul si amestecati.
- Intr-un alt bol, puneti uleiul si mierea si bateti cu ajutorul unui mixer timp de 4 minute. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare. Adaugati bananele zdrobite, mango-ul, laptele si semintele de vanilie si amestecati cu o spatula. Adaugati amestecul de faina peste cel umed si incorporati cu spatula.
- Turnati in tava de copt, presarati cu scortisoara, apoi puneti in cuptor pentru 50-60 minute, pana pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Acest chec se pastreaza foarte bine la temperatura camerei, timp de 3 zile, daca este invelit intr-o punga de plastic, pentru a preveni uscarea.
Reteta & foto: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro