Chec cu banane si mango

Exista foarte multe variante ale deja faimosului chec cu banane, dar aceasta este una mai sanatoasa, fara zahar, si in acelasi timp foarte apetisanta, ce aduce impreuna arome savuroase precum cardamonul si turmericul.

Ingrediente:


  • 300g faina spelta
  • O lingurita bicarbonat de soda
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita pudra de cardamon
  • ½ lingurita pudra de turmeric
  • 60ml ulei de cocos, topit
  • 200ml miere
  • Doua oua
  • Doua banane zdrobite cu o furculita
  • Jumatate de mango, pasat la blender
  • 70ml lapte de migdale neindulcit (sau orice fel de lapte)
  • Semintele de la jumatate de baton de vanilie
  • 50g nuci tocate
  • ½ lingurita pudra de scortisoara

Citeste si:
Prajituri cu unt de arahide si scortisoara

Mod de preparare:

  1. Incalziti cuptorul la 165C si ungeti cu putin ulei de cocos o tava de cozonac din silicon. Daca nu aveti o tava din silicon, tapetati si cu hartie de copt.
  2. Intr-un bol, puneti faina, bicarbonatul, sarea, turmericul si cardamonul si amestecati.
  3. Intr-un alt bol, puneti uleiul si mierea si bateti cu ajutorul unui mixer timp de 4 minute. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare. Adaugati bananele zdrobite, mango-ul, laptele si semintele de vanilie si amestecati cu o spatula. Adaugati amestecul de faina peste cel umed si incorporati cu spatula.
  4. Turnati in tava de copt, presarati cu scortisoara, apoi puneti in cuptor pentru 50-60 minute, pana pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Acest chec se pastreaza foarte bine la temperatura camerei, timp de 3 zile, daca este invelit intr-o punga de plastic, pentru a preveni uscarea.

Reteta & foto: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro