ELLE începe un nou an în forță! Kelly Rutherford este protagonista unui editorial de modă în exclusivitate și a unui interviu despre stil și modă; în plus, află cum a fost la ELLE Style Awards 2024 și citește câteva lecții prețioase de istorie de la Iulia Navalnaia, cercetătoarea Cristina A. Bejan și artistul Adrian Ghenie.
Exista foarte multe variante ale deja faimosului chec cu banane, dar aceasta este una mai sanatoasa, fara zahar, si in acelasi timp foarte apetisanta, ce aduce impreuna arome savuroase precum cardamonul si turmericul.
Incalziti cuptorul la 165C si ungeti cu putin ulei de cocos o tava de cozonac din silicon. Daca nu aveti o tava din silicon, tapetati si cu hartie de copt.
Intr-un bol, puneti faina, bicarbonatul, sarea, turmericul si cardamonul si amestecati.
Intr-un alt bol, puneti uleiul si miereasi bateti cu ajutorul unui mixer timp de 4 minute. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare. Adaugati bananele zdrobite, mango-ul, laptele si semintele de vanilie si amestecati cu o spatula. Adaugati amestecul de faina peste cel umed si incorporati cu spatula.
Turnati in tava de copt, presarati cu scortisoara, apoi puneti in cuptor pentru 50-60 minute, pana pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Acest chec se pastreaza foarte bine la temperatura camerei, timp de 3 zile, daca este invelit intr-o punga de plastic, pentru a preveni uscarea.