Ingrediente:
- 2 albusuri
- 125 gr. zahar
- 100 gr. migdale macinate
- 40 gr. fulgi de cocos
- jumatate de lingurita de esenta de migdale
- faina pentru tavi
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 160C. Migdalele se toaca folosind un mixer, apoi pe intind pe o tava si se usuca timp de 10 minute la cuptor.
Folosind mixerul se amesteca bine albusurile pana se obtine o spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se amesteca in continuare pana cand spuma devine tare si lucioasa.
Se ung doua tavi cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se amesteca fulgii de cocos, migdalele si esenta de migdale si se adauga in spuma deja obtinuta.
In tava pregatita se asaza cate o lingura de albus, la aproximativ 5 cm distanta una de cealalta.
Pentru a obtine o suprafata neteda, se ung pricomigdalele cu apa rece, folosind o pensula, inainte de a fi introduse in cuptor.
Se tin la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute pana capata o culoare maronie la margini.
Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca si se servesc imediat.
Foto: sweet almond cookies biscuits (amaretti) on the table from Shutterstock