Celebrul desert frantuzesc macarons te duce cu gandul la Paris, la dupa-amiezi romantice, la rasfatul inspirat de cei apropiati. Un deliciu pe care il poti gati si tu, urmarind cativa pasi, si, desigur, facand totul cu drag.
Iata reteta care te va ajuta sa prepari macarons:
Ingrediente:
- 3 albusuri (ar trebui lasate cateva ore in afara frigiderului)
- 100 g faina de migdale (sau poti macina migdalele pentru a obtine pudra)
- 20 g zahar tos
- 180 g zahar pudra
Mod de preparare macarons:
Se bat albusurile cam 2-3 minute, pana capata consistenta. Se adauga zaharul tos si se mixeaza totul timp de 10 minute pana se obtine bezeaua. Separat, se amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si se trece prin sita de 2-3 ori, iar apoi se adauga bezeaua treptat. Totul se amesteca acum usor, de jos in sus, cu paleta. Consistenta ar trebui sa fie una cremoasa si ferma. Daca amesteci prea putin s-ar putea ca macaron-ul sa iasa crapat, iar daca amesteci prea mult, va fi plat.
Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, iar cu un sac à poche cu varf rotund formezi macarons, cu un diametru de 3,5-4 cm. Se incalzeste cuptorul cam la 150 de grade (in functie de cuptor) si lasi la copt cam 15 minute. Verifica daca se dezlipesc usor de pe hartie, fara sa lase semne – asta inseamna ca sunt gata.
Pentru crema cu care vei umple macaronul poti alege orice fel doresti, in functie de preferinte. Iata o reteta propusa:
Ganache de ciocolata:
- 120 g ciocolata neagra
- ½ cana smantana lichida sau frisca
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la topit pe bain-marie impreuna cu untul. Se amesteca pana se topeste, iar dupa, se lasa la racit. Se adauga smantana lichida sau frisca, amestecand usor, pentru a ramane cremoasa compozitia.
In final, se lipesc cate doi macarons cu crema rece.
Vrei ceva dulce? Uite o rețetă de fursecuri rapide!
de Antonia Oprea
Foto: Colorful macaroons from Shutterstock