Cea mai bună rețetă de Pască de Paște, după tradiția românească

Descoperă o rețetă tradițională, clasică și delicioasă: cea mai bună rețetă de Pască de Paște!

Tradiția de Paște spune că nu poate există masă tradițională fără pască. Așadar, iată cea mai bună rețetă de Pască de Paște: clasică, simplă, dar foarte savuroasă!


Ingrediente

Umplutura

  • 1 kg brânză dulce de vaci
  • 200 grame unt moale
  • 150 grame zahăr
  • Coaja de la o lămâie
  • Coaja de la o portocală
  • 50 ml smântână
  • 50 grame făină
  • 4 ouă medii
  • 100 grame stafide
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat

Aluat

  • 300 grame de făină
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Coaja de la o lămâie
  • 1 lingură drojdie

Mod de preparare

  1. Cele 300 de grame de făină se cern și se pun într-un bol. Se prepară o maia din drojdie, lapte și zahăr. Această, împreună cu două ouă, se adaugă peste făină din bol și se obține un aluat clasic de cozonac. Acest aluat se lasă pentru 1-2h să se odihnească.
  2. Între timp, se prepară umplutura, din brânză de vaci amestecată cu zahărul, cu zahărul vanilat, cu smântâna, coaja de lămâie și portocală, ouăle rămase și stafidele.
  3. Împarte aluatul în două bucăți, pentru cele două foi alte prăjiturii și nu uita să păstrezi puțin aluat și pentru decorațiile de deasupra. Așează prima foaie de aluat de cozonac în tava unsă în prealabil cu unt. Toarnă compoziția cu grijă iar apoi adaugă și cea de-a doua foaie de aluat. Acum este momentul să o și decorezi, așa cum îți dorești.
  4. Folosește o pensula pentru a unge aluatul cu puțin ou pe deasupra și pune pască la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ o oră. Verifică constant dacă este gata. Las-o la răcit la temperatura camerei pentru câteva ore și, la final, poți pudra zahăr pentru un aspect mai frumos.

Citeste si:
Cozonac bicolor, un deliciu pentru masa de Paște

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro