Brownie cu nuci pecan și merișoare
fiecare rețetă pe care încerc să o creez pentru Crăciun, mă întorc inevitabil la copilărie, la mirosul de nuci, la merișoarele dulci atât de specifice pentru această perioadă. Acest brownie, doar din plante, cu interior moale, cald și crustă încântătoare datorită uleiului de cocos, este absolut magic.
Ingrediente:
- 250g făină de hrișcă
- 1 lingură semințe de chia
- 50g pudră de cacao
- 300g zahăr de cocos
- 200ml lapte de migdale
- 150g ulei de cocos topit
- 1 lingură praf de copt
- puțină sare
- o mână plină de nuci pecan tăiate
- o mână plina de merișoare
Indicații:
- Încălzește cuptorul la 170C, funcția ventilație. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, dimensiune 25 cm x 18 cm.
- Pune semințele de chia într-un bol cu 4 linguri de apă. Amestecă bine și lasă 10 minute deoparte.
- Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, zahărul de cocos, pudra de cacao și puțină sare.
- Adaugă peste ingredientele uscate laptele de migdale, uleiul de cocos, semințele de chia înmuiate și merișoarele. Amestecă bine pentru aproximativ 2-3 minute.
- Pune compoziția în tavă și presară deasupra nucile pecan mărunțite.
- Pune tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
- Lasă prăjitura să se răcească complet înainte de a o servi.
De Cristina Stanciu @zenolicioius.app
Citește și:
7 moduri naturale de a avea mai multă energie, fără cofeină
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro