Cea mai buna prajitura din lume, cu banane si nuca de cocos

Un desert pe cat de impresionant, pe atat de simplu de realizat!

Cea mai buna prajitura din lume, cu banane si nuca de cocos

Daca urmezi pasii pentru a realiza cea mai buna prajitura din lume', vei avea ca rezultat un dulce stratificat, dar fara sa trebuiasca sa iti faci griji pentru vreo bezea arsa in cuptor sau pentru murdarirea intregii bucatarii – iti trebuie doar doua vase! Bananele si mirodeniile precum scortisoara si cardamomul adauga un plus de gust exotic prajiturii cu bezea si frisca. Delicios!

Ingrediente pentru 8-10 portii

  • 10 si ½ linguri unt nesarat, topit
  • 1 si 2/3 cani de zahar
  • 1 si 1/3 cani de faina (sau 170 gr.)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cardamom macinat
  • Un praf de sare
  • 5 oua mari, separate
  • 1/3 cani lapte integral
  • 1/3 pana la ½ cani de fulgi de cocos neindulciti (mai mici sau mai mari)
  • 1 cana smantana
  • Un baton de vanilie
  • 1 sau 2 banane, feliate

Instructiuni de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la aprox 180 de grade Celsius si asaza suportul pentru tava in mijloc. Ia o tava dreptunghiulara cu laturile de aprox 20 si 30 cm si asaza hartie de copt in ea. Marginile hartiei de copt ar trebui sa depaseasca un pic marginile tavii.

2. Intr-un vas mai larg amesteca, cu ajutorul unui mixer electric, untul cu o parte din zahar, cam 2/3 dintr-o cana, pana devine cremos, aproximativ 3 minute.

3. Amestecand la o viteza mica, adauga in acelasi vas faina, praful de copt, mirodeniile si sarea, pana sunt omogenizate bine.

4. Apoi adauga galbenusurile de ou si laptele, amesteca din nou pana la omogenizare, si muta compozitia rezultata in tava deja pregatita.

5. Intr-un alt vas (sau chiar acelasi, dupa curatare) bate bine albusurile de ou cu zaharul ramas, pana se intaresc. Apoi intinde bine amestecul deasupra compozitiei asezate in tava.

6. Tine prajitura la cuptor pentru 25 de minute, sau pana vezi ca bezeaua a devenit aurie si umflata. Cand au trecut aproximativ 15 minute din cele 25, adauga, peste bezea, fulgii de cocos (pentru ca in acest fel, fulgii vor adera la suprafata inca umeda a bezelei, insa nu se vor arde in cuptor).

7. Lasa prajitura sa se raceasca. Intre timp, prepara frisca: toarna smantana intr-un vas de marime medie, adauga vanilia si amesteca cu mixerul pana se intareste, in jur de 3 minute.

8. Transfera cu grija prajitura racita pe masa. Tai-o transversal, si apoi muta partea de jos in tava in care vei dori sa iti servesti prajitura, si intinde peste aceasta frisca si feliile de banane. Apoi, peste stratul de frica, asaza usor partea de sus, cu bezeaua si fulgii de cocos deasupra. E gata!

9. Asaza tava in frigider ca sa se raceasca si sa se inmoaie cu aproximativ 1 ora inainte de a o servi.

Text: Ruxandra Marin
Foto: http://food52.com

Dacă iti plac deserturile cu aroma de cocos, trebuie sa incerci si prajitura tavalita cu cocos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro