Aceasta prajitura speciala are o compozitie densa si delicioasa, echilibrand perfect aromele de dulce si condimentat. Iar bucatile mari de mere si nuci ii adauga aroma si textura! Odata ce ai scos aceasta prajitura din cuptor, peste ea poti turna o glazura dulce de vanilie, care o va face si mai delicioasa!
Dar, cel mai important avantaj al acestei prajituri este faptul ca este foarte usor de preparat. Asa ca merita sa ii acorzi o incercare!
Ingrediente pentru 10-12 portii:
- 3 cani de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 2 lingurite de scortisoara
- ½ lingurita de nucsoara
- ½ lingurita de sare
- 1 ½ cani de ulei vegetal
- 1 ½ cani de zahar granulat
- ½ cana de zahar brun
- 3 oua
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 3 mere mari, curatate de coaja si taiate cubulete
- 1 cana de nuci pisate (optional)
Pentru glazura:
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de zahar brun
- 3 linguri de zahar granulat
- 3 linguri de smantana
- ¼ lingurita de esenta de vanilie
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Pregateste cu ulei si faina o tava adanca pentru prajitura.
2. Intr-un bol mare, cerne faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea. Pune-l deoparte.
3. In recipientul unui mixer, combina uleiul si cele doua tipuri de zahar, si amesteca pana la omogenizare.
4. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine de fiecare data. Adauga si vanilia si amesteca din nou.
5. Adauga ingredientele uscate, cernute inainte, la aluat, si amesteca foarte bine. Manual, adauga merele si nucile si amesteca din nou pana la omogenizarea completa.
6. Asaza aluatul in tava pregatita deja, apoi pune-o la cuptor pentru aproximativ o ora si 15 minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
7. Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca in tava.
8. In timp ce prajitura se raceste, poti prepara glazura. Intr-o tigaie asezata la foc mediu, combina toate ingredientele pentru glazura. Adu amestecul la temperatura de fierbere si lasa-l sa fiarba pentru 1 minut.
9. Scoate prajitura din tava si asaza-o pe o farfurie. Pune glazura peste prajitura calduta.
10. Las-o sa se raceasca pentru mai mult timp inainte sa o servesti.
Text: Ruxandra Marin
Foto: www.afamilyfeast.com
Încearcă și una din rețetele de prajitura cu mere de aici