Nu necesita ulei si are doar 100 de calorii, ceea ce este perfect in cazul in care doresti sa ai o dieta cat mai echilibrata.
Ingrediente:
- 1 cana faina de patiserie integrala de grau
- 6 lingurite cacao sau pudra de cacao neindulcita
- 1/2 lingura praf de copt
- 1/2 lingura sare
- 3/4 cana indulcitor sau zahar granulat
- 1/2 cana fulgi de ciocolata
- 1/4 cana iaurt simplu
- 3/4 cana apa
- 1/4 cana unt de migdale sau de arahide
- 2 linguri esenta de vanilie
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul in prealabil la peste 350 de grade si unge cu ulei o tava rotunda. Intr-un bol mare, combina faina, pudra de cacao, praful de copt, sarea, fulgii de ciocolata, indulcitorul si amesteca foarte bine. Intr-un alt bol, amesteca untul, iaurtul, apa si vanilia, apoi toarna continutul in celalalt bol si amesteca. Toarna aluatul in tava. Se pune la cuptor pentru aproximativ 25 de minute si verifica daca este copt prin inteparea blatului cu o scobitoare. Este recomandat sa o consumi a doua zi, asa va fi mult mai dulce si mai gustoasa.
Bon Appetit!
Text: Claudia Covatariu
Foto: chocolatecoveredkatie.com
Iti recomandam sa incerci si urmatoarea reteta usoara de amandine
Sau poate vrei sa pregatesti o delicioasa ciocolata de casa