Ce poate fi mai bun pentru o persoana care iubeste deserturile decat o prajitura cu ciocolata?
Aceasta reprezinta visul oricarui iubitor de ciocolata, iar datorita zmeurei este perfecta si pentru vara, fiind si racoritoare.
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de coacere: 10 minute
Numar de portii: 6
Cupe de ciocolata:
Piure de zmeura:
Umplutura de ciocolata cu zmeura
Topping:
Pregatirea cupelor de ciocolata
1.Imparte ciocolata in doua parti de 160 g si 40 g. Pune partea de 160 g intr-o tigaie deasupra unui vas cu apa care fierbe si incalzeste-o pana ajunge la 40-46C. Adauga apoi si cele 40 g in ciocolata topita si amesteca pana cand se omogenizeaza.
2. Pune in fiecare forma ciocolata (mai putin de jumatate) si roteste pentru a acoperi toate partile cu un strat gros de ciocolata.Sterge marginile si pune canile cu susul in jos pe o hartie de copt.
3. Pune-le la frigider timp de 30 de minute sau pana cand se intaresc. Le poti pregati cu cateva zile inainte si le poti lasa la frigider pana le vei umple.
Pregatirea piureului de zmeura
1. Pune zmeura si zaharul intr-o tigaie mica si las-o la foc mic timp de 5-10 minute. Amesteca si apoi foloseste o sita pentru a indeparta semintele. Lasa deoparte pana la folosire.
Pregatirea umpluturii de ciocolata
1. Pune ciocolata intr-un bol rezistent la caldura deasupra unui vas cu apa care fierbe si amesteca pana cand se topeste. Adauga piureul si amesteca in continuare.
2. Bate crema de frisca pana cand se intareste si adauga o treime in amestecul de ciocolata.
3. Adauga apoi amestecul de ciocolata in frisca ramasa.
Asamblarea cupelor
Rupe formele de aluminiu (fa o mica taietura mai intai daca este necesar) pentru a putea scoate cupele de ciocolata. Umple-o pe fiecare cu umplutura de ciocolata cu zmeura. Lasa la frigider pentru cel putin 2 ore sau pana cand se intareste.
Inainte de servire presara zahar pudra si adauga zmeura proaspata.
Foto: Shutterstock