Pentru crema de ciocolata:
- 300g unt, la temperatura camerei
- 300g zahar
- 4 oua
- 140g cacao
- O lingura rom
- Cu ajutorul unui mixer, bateti untul si zaharul pana obtineti o crema.
- Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare.
- Adaugati cacaua si romul si amestecati pana ce obtineti o consistenta cremoasa si omogena. Puneti la frigider pana o veti folosi.
Citeste si:
Prajitura Banoffee, un desert usor de preparat
Pentru aluat:
- 4 oua mari, separate
- Un praf de sare
- O lingurita zeama de lamaie
- 60g zahar
- 60g faina, cernuta
- Coaja rasa de la o portocala
- Incingeti cuptorul la 180C. Intr-un bol foarte curat, bateti albusurile spuma cu praful de sare si lingurita de zeama de lamaie.
- Intr-un alt vas, bateti galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce obtineti o crema, timp de aproximativ 5 minute. Adaugati faina si coaja de lamaie si amestecati pana ce s-au incorporat.
- Cu o lingura, adaugati albusurile batute spuma si incorporati-le in amestecul cu galbenusuri, prin miscari ample, de sus in jos.
- Turnati aluatul intr-o tava rectangulara de aproximativ 25 x 35 cm unsa in prealabil cu unt. Coaceti in cuptorul incins intre 12 si 15 minute, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
- Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Odata ce s-a racit, intindeti jumatate din cantitatea de crema de ciocolata peste aluat, rulati aluatul pe lungime, apoi acoperiti rulada cu crema de ciocolata.
- Cu o furculita trasati linii care sa imite scoarta copacului. Puneti la frigider pana serviti. Inainte de servire, daca doriti, puteti presara buturuga cu zahar pudra.
Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, EastofKitchen.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro