Ingrediente
- 4 oua mari
- 100 grame zahar
- 3 linguri de faina
- Un praf de sare
- 200 ml lapte
- ½ lingurita extract de vanilie
- Napolitane cu vanilie
- 4 banane coapte
Citeste si:
Bananele – ingredientul principal in 5 retete sanatoase
Mod de preparare
- Separa galbenusurile de albusuri si pune-le pe ultimele deoparte. Adauga un singur ou intreg peste 3 albusuri.
- Intr-o cratita, adauga mai intai ingredientele uscate: zaharul, faina si sarea. Incorporeaza amestecul de oua, apoi laptele. Pune amestecul pe foc mediu pentru 10 minute. La final, adauga si extractul de vanilie.
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Intr-o tava dreptunghiulara mai adanca, aranjeaza napolitanele si crema pe straturi, dar adauga intre ele si un strat de banane taiate rondele. Termina cu un strat de budinca. Pune budica la cuptor pentru aproximativ 10-15 min, insa ai grija sa nu se arda.
- Decoreaza totul cu felii de banane taiate.
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro