O budinca delicioasa, care nu lipseste de pe masa americanilor de Thanksgiving Day, dar pe care o putem savura in orice zi – ca atare sau alaturi de o friptura la cuptor.
Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Pregateste un vas plin pe trei sferturi cu apa (in care vei pune vasul cu budinca) si pune-l in cuptor, sa se incalzeasca. Topeste untul intr-un vas pe aragaz si apoi amesteca faina si sarea cu un tel, la foc mic spre mediu, pentru 3 minute. Adauga o cantitate mica de lapte si amesteca continuu, ca sa nu se formeze cocoloase. Adauga apoi restul de lapte si fierbe totul la foc mediu, continuand sa amesteci, pana cand incepe sa fiarba.
Ia vasul de pe foc, adauga porumbul, apoi ouale batute. Toarna totul intr-un vas termorezistent pe care il plasezi cu grija in vasul cu apa din cuptor. Coace budinca 50-60 de minute. Cand e gata, aceasta trebuie sa fie ferma la suprafata si usor rumenita. Pentru a verifica daca e coapta in interior, introdu un cutit in budinca – cand il scoti, trebuie sa fie umed dar curat. Pofta buna!
Foto: www.returntosundaysupper.com