Este usor de preparat, cu doar cateva ingrediente, si poate fi pregatita chiar inainte de a fi servita sau din timp. Acoper-o cu zmeura sau cu felii de piersica, dupa gust, inainte de a o coace. Serveste cu inghetata.
Portii: 4.
Timp de pregatire: 15 minute.
Timp de coacere: 15 minute.
Grad de dificultate: usor.
Ingrediente:
- 150 g. ciocolata, rupta in bucati.
- 115 g. unt.
- 2 oua.
- 100 g. zahar pudra.
- 1 lingurita esenta de vailie.
- 25 g. faina.
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 190°C. Unge patru forme de copt cu unt.
2. Pune ciocolata si untul intr-un bol si topeste-le la aburi. Inlatura de pe foc si amesteca pana se omogenizeaza.
3. Bate ouale spuma impreuna cu zaharul si cu esenta de vanilie (cu mixerul). Adauga spuma obtinuta peste ciocolata topita cu unt. Incorporeaza treptat faina.
4. Pune compozitia in forme. Asaza formele intr-o tava de copt si coace pentru 12-15 minute.