Budincile cu chia sunt minunate pentru ca le poti prepara seara, iar dimineata sunt perfecte si le poti savura fara niciun regret.
Aceasta budinca de chia cu zmeura vegana si fara gluten poate fi un desert delicios, dar si un mic dejun ideal si este un sentiment fantastic sa stii ca ceva atat de delicios te asteapta deja in frigider, atunci cand te trezesti.
Iar pentru ca este vara si este sezonul fructelor de padure, o poti prepara cu oricare este favoritul tau, insa noi am inceput cu zmeura.
Dupa ce vei incerca aceasta reteta si o vei savura, te vei simti plina de enregie, astfel ca este perfecta inainte de un antrenament dimineata. Semintele de chia sunt foarte bogate in acizii grasi din omega-3 si sunt o sursa extraordinara de fier, magneziu, zinc, calciu si multe alte vitamine. Sunt pur si simplu delicioase si foarte benefice pentru corpul tau.
Timp de preparare: 10 minute
Portii: 1 portie
– 1 ceasca de lapte de migdale fara zahar
– 1 ¼ ceasca de zmeura
– 3 linguri de seminte de chia
– O lingura de sirop de orez brun (sau sirop de agave ori sirop de artar)
– Spala zmeura. Pune o ceasca de zmeura impreuna cu laptele de migdale si siropul de orez brun intr-un blender. Mixeaza pana cand compozitia devine neteda.
– Pune compozitia intr-un pahar si adauga semintele de chia. Amesteca si las-o jumatate de ora.
– Amesteca din nou si pune-o la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
– Inainte de servire, nu uita sa pui deasupra si restul zmeurei.
Pofta buna!
Afla si de ce e bine sa consumi seminte de chia
Text: Alexandra Cristina Miu
Foto: Shutterstock