Timp de preparare: 25-30 minute
Timp de coacere: 5-10 minute
Dificultate: usoara
Portii: 10-12
Ingrediente:
- 500 ml crema de vanilie gata preparata
- 100 g ciocolata neagra, rupta in mici bucati
- 400 g prajituri brownie cumparate din magazin
- 3 lingurite de cafea
- 100 ml crema de lichior Irish, plus 1 lingurita extra
- 121 g bomboane cu ciocolata sau alune
- 500 ml smantana de gatit
- 25 g zahar pudra
Metoda de preparare:
1. Pune crema de vanilie si bucatile de ciocolata intr-o cratita. Pune-o pe aragaz la foc mic pana ce bucatile de ciocolata se topesc usor, omogenizandu-se cu crema. Acopera cratita cu folie de aluminiu astfel incat crema sa nu se intareasca. Las-o apoi sa se raceasca.
2. Pune prajiturile brownie intr-un bol si mixeaza-le impreuna cu linguritele de cafea si cu una de lichior Irish. Foloseste un facalet pentru a zdrobi cu grija punga de bomboane, dupa care presara trei sferturi din ele peste brownies. Pune cu lingura crema obtinuta deja racita, acoper-o si las-o sa se raceasca.
3. Fa ultimul strat combinand intr-un bol smantana de gatit si 100 ml crema de cafea Irish. Pune deasupra si zaharul pudra, dupa care bate compozitia pana capata o textura spumoasa. Acopera si las-o sa se aseze pana e gata de servit.
4. Pentru servire, bate putin crema, iar apoi pune-o cu lingura deasupra cremei de ciocolata. Pune cateva bomboane faramitate pentru decor.
Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock