Incearca aceasta reteta de briose de vanilie, umplute cu crema de tiramisu:
Ingrediente:
Briose:
- 6 linguri de unt sarat la temperatura camerei
- ¾ cani zahar
- 2 lingurite extract de vanilie
- 6 linguri smantana
- 3 albusuri
- 1 ¼ cana faina
- 2 lingurite pudra de copt
- 6 linguri lapte
- 2 linguri apa
Crema de tiramisu:
- 2 galbenusuri de ou
- 6 linguri de zahar
- ½ cana branza mascarpone
- ½ cana frisca
- 2 ½ linguri apa calda
- 1 lingura granule expresso
- ¼ cana Kahlua
Glazura:
- ½ cana unt nesarat, la temperatura camerei
- 4 cani zahar pudra
- 2 ½ linguri Kahlua sau expresso
- ½ cana branza mascarpone, la temperatura camerei
Preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de briose.
- Bate untul si zaharul pana cand au o culoare deschisa si o consistenta pufoasa, aproximativ 2-3 minute.
- Adauga extractul de vanilie si smantana pana cand se omogenizeaza.
- Pune albusuri in doua parti si amesteca pana cand se omogenizeaza.
- Combina ingredientele uscate in alt vas, apoi fa asta si cu laptele si apa, tot in alt vas.
- Adauga jumatate din ingredientele uscate in aluat si amesteca. Apoi pune si combinatia cu lapte si amesteca pana la omogenizare. Adauga restul ingredientelor uscate si amesteca din nou.
- Pune compozitia in tava, sa atinga aproximativ jumatate din fiecare compartiment. Lasa la cuptor pentru 15-17 minute.
- Scoate cupcakes-urile din cuptor si lasa-le la racit pentru 2-3 minute.
- Cat timp acestea se racesc, prepara crema. Amesteca galbenusul de ou si zaharul la bain-marie timp de 6-8 minute, la temperatura mica, amestecand constant sau pana cand are culoare deschisa si zaharul s-a dizolvat. Daca amestecul devine prea gros si este galben inchis, inseamna ca s-a ars.
- Cand ai terminat, bate galbenusul cu mixerul pana cand se intareste putin si devine mai galben.
- Adauga branza mascarpone peste galbenusuri.
- Prepara si frisca si apoi pune-o peste amestecul cu mascarpone.
- Intr-un alt vas mic, amesteca apa calda, expresso si Kahlua.
- Dupa racirea brioselor, fa o gaura in centru si pune in fiecare aproximativ o lingura din amestecul cu expresso, iar peste pune crema de tiramisu.
- Pentru glazura bate untul pana cand se omogenizeaza, adauga 2 cani de zahar pudra si 1 lingura de Kahlua si amesteca.
- Amesteca in compozitie inca o cana de zahar pudra si restul de Kahlua.
- Adauga cu grija si branza mascarpone.
- Cu ajutorul mixerului, bate la viteza mica restul de zahar pana cand amestecul este omogen. Ai grija sa nu amesteci prea mult deoarece ar putea deveni o crema prea moale, subtire.
- Cu ajutorul unei pungi pentru ornat pune glazura si presara cacao sau boabe de cafea.
Te lingi pe degete dacă mănânci acest tiramsiu cu mascarpone! Încearcă-l și tu!
Foto: Shutterstock
Text: Georgiana Livadaru
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro