Briose tiramisu

Stim ca adori tiramisu si admiri mereu briosele delicioase. Ce-ai zice sa combini cele doua deserturi pentru a te rasfata?

Briose tiramisu

Incearca aceasta reteta de briose de vanilie, umplute cu crema de tiramisu:

Ingrediente:

Briose:

  • 6 linguri de unt sarat la temperatura camerei
  • ¾ cani zahar
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 6 linguri smantana
  • 3 albusuri
  • 1 ¼ cana faina
  • 2 lingurite pudra de copt
  • 6 linguri lapte
  • 2 linguri apa


Crema de tiramisu:

  • 2 galbenusuri de ou
  • 6 linguri de zahar
  • ½ cana branza mascarpone
  • ½ cana frisca
  • 2 ½ linguri apa calda
  • 1 lingura granule expresso
  • ¼ cana Kahlua

Glazura:

  • ½ cana unt nesarat, la temperatura camerei
  • 4 cani zahar pudra
  • 2 ½ linguri Kahlua sau expresso
  • ½ cana branza mascarpone, la temperatura camerei

Preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de briose.
  2. Bate untul si zaharul pana cand au o culoare deschisa si o consistenta pufoasa, aproximativ 2-3 minute.
  3. Adauga extractul de vanilie si smantana pana cand se omogenizeaza.
  4. Pune albusuri in doua parti si amesteca pana cand se omogenizeaza.
  5. Combina ingredientele uscate in alt vas, apoi fa asta si cu laptele si apa, tot in alt vas.
  6. Adauga jumatate din ingredientele uscate in aluat si amesteca. Apoi pune si combinatia cu lapte si amesteca pana la omogenizare. Adauga restul ingredientelor uscate si amesteca din nou.
  7. Pune compozitia in tava, sa atinga aproximativ jumatate din fiecare compartiment. Lasa la cuptor pentru 15-17 minute.
  8. Scoate cupcakes-urile din cuptor si lasa-le la racit pentru 2-3 minute.
  9. Cat timp acestea se racesc, prepara crema. Amesteca galbenusul de ou si zaharul la bain-marie timp de 6-8 minute, la temperatura mica, amestecand constant sau pana cand are culoare deschisa si zaharul s-a dizolvat. Daca amestecul devine prea gros si este galben inchis, inseamna ca s-a ars.
  10. Cand ai terminat, bate galbenusul cu mixerul pana cand se intareste putin si devine mai galben.
  11. Adauga branza mascarpone peste galbenusuri.
  12. Prepara si frisca si apoi pune-o peste amestecul cu mascarpone.
  13. Intr-un alt vas mic, amesteca apa calda, expresso si Kahlua.
  14. Dupa racirea brioselor, fa o gaura in centru si pune in fiecare aproximativ o lingura din amestecul cu expresso, iar peste pune crema de tiramisu.
  15. Pentru glazura bate untul pana cand se omogenizeaza, adauga 2 cani de zahar pudra si 1 lingura de Kahlua si amesteca.
  16. Amesteca in compozitie inca o cana de zahar pudra si restul de Kahlua.
  17. Adauga cu grija si branza mascarpone.
  18. Cu ajutorul mixerului, bate la viteza mica restul de zahar pana cand amestecul este omogen. Ai grija sa nu amesteci prea mult deoarece ar putea deveni o crema prea moale, subtire.
  19. Cu ajutorul unei pungi pentru ornat pune glazura si presara cacao sau boabe de cafea.

Te lingi pe degete dacă mănânci acest tiramsiu cu mascarpone! Încearcă-l și tu!

Foto: Shutterstock

Text: Georgiana Livadaru

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro