Briosele se numara printre cele mai populare deserturi ai ultimilor ani. Nu sunt doar delicioase, acestea preparandu-se foarte repede.
Incalziti cuptorul la 176 grade Celsius. Ungeti cu putin unt o tava pentru 12 briose si presarati putina faina.
Intr-un bol de marime medie amestecati faina, praful de copt si sarea. Cu ajutorul unui mixer, amestecati untul cu zaharul, pana cand amestecul devine pufos. Adaugati pe rand ouale si mixati cu grija, adaugand si extractul de vanilie. In timp ce continuati sa amestecati compozitia la viteza mica, adaugati jumatate din faina, urmata de lapte. Dupa ce va asigurati ce amestecul este omogen, adaugati si restul fainii si continuati sa amestecati.
Separati compozitia in locurile din tava, umpland 2/3 din fiecare dintre acestea. Coaceti briosele timp de 22-25 de minute. Cand sunt coapte, lasa-le sa se raceasca pentru 5 minute in tava.
La final, decorati briosele cu glazura preparata cu aroma preferata.
Foto: Chocolate cupcakes decorated with glaze and cream on wooden board from Shutterstock