Ingrediente:
- 200 g ciocolata neagra cu 85% cacao
- 120 g unt
- 60 ml lapte
- 20 g pudra de Stevie
- 30 g faina integrala
- 30 g faina de hrisca
- 4 oua si un galbenus
Mod de preparare:
1. Lasa cuptorul la incalzit la temperatura de 200 de grade Celsius.
2. Unge cu unt 3 recipiente pentru briose.
3. Topeste ciocolata intr-o tigaie la temperatura medie.
4. Amesteca intr-un alt bol ouale cu pudra de stevie pana cand obtii o textura cremoasa.
5. Adauga faina peste crema de oua si amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn
6. Intr-o alta oala fierbe laptele
7. Pune laptele la o parte pentru 2-3 minute
8. Adauga apoi laptele peste amestecul de oua in timp ce amesteci totul
9. Toarna ciocolata topita si untul peste amestecul de oua
10. Toarna acest aluat in cele 3 recipiente de briose
11. Pune-le la copt pentru circa 12-15 minute pana cand se formeaza o usoara crusta deasupra brioselor
12. Nu lasa briosele mai mult timp la copt pentru ca umplutura prajiturii nu va mai fi lichida.
Text: Teodora Maracineanu
Foto: www.sweetashoney.co.nz