Ingrediente:
- 1 ½ cana faina
- 6 lingurite zahar
- 2 lingurite pudra de copt
- ½ lingurita scortisoara
- ⅛ nucsoara
- ¼ lingurita sare
- 1 lingurita coaja de portocala
- ⅓ cana suc proaspat de portocale
- ⅓ cana lapte batut degresat, la temperatura camerei
- ⅓ cana iaurt grecesc degresat simplu, la temperatura camerei
- ¼ cana ulei
- 1 ou mare, batut usor
- ¾ cana merisoare uscate
Topping
- 1 ½ lingurita zahar
- ½ lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 190° si pregateste o tava cu 12 forme pentru briose. Pulverizeaza formele cu un spray de gatit. Amesteca faina, zaharul, pudra de copt, scortisoara, nucsoara si sarea intr-un bol mare. Bate intr-un bol mediu coaja si sucul de portocale, laptele batut, iaurtul grecesc, uleiul si oul. Fa o gaura in mijlocul primului amestec si adauga cel de-al doilea mix si amesteca-le bine. Adauga dupa merisoarele.
Pentru topping combina zahrul si scortisoara intr-un bol. Umple 2/3 din forma de briosa cu amestecul creat si presara scortisoara cu zahar peste ele in mod egal. Pune-le la copt pentru 13-14 minute pana cand briosele au un aspect auriu. Lasa briosele sa se raceasca in tava timp de doua minute inainte de a le scoate.
Text: Georgiana Lupica
Foto: www.tutti-dolci.com