Vrei sa-ti incanti familia cu un desert delicios? Incearca aceste briose cu portocale si merisoare. Nu vei da gres!
Topping
Preincalzeste cuptorul la 190° si pregateste o tava cu 12 forme pentru briose. Pulverizeaza formele cu un spray de gatit. Amesteca faina, zaharul, pudra de copt, scortisoara, nucsoara si sarea intr-un bol mare. Bate intr-un bol mediu coaja si sucul de portocale, laptele batut, iaurtul grecesc, uleiul si oul. Fa o gaura in mijlocul primului amestec si adauga cel de-al doilea mix si amesteca-le bine. Adauga dupa merisoarele.
Pentru topping combina zahrul si scortisoara intr-un bol. Umple 2/3 din forma de briosa cu amestecul creat si presara scortisoara cu zahar peste ele in mod egal. Pune-le la copt pentru 13-14 minute pana cand briosele au un aspect auriu. Lasa briosele sa se raceasca in tava timp de doua minute inainte de a le scoate.
Text: Georgiana Lupica
Foto: www.tutti-dolci.com