Briose cu portocale si merisoare

Vrei sa-ti incanti familia cu un desert delicios? Incearca aceste briose cu portocale si merisoare. Nu vei da gres!

Briose cu portocale si merisoare

Ingrediente:

  • 1 ½ cana faina
  • 6 lingurite zahar
  • 2 lingurite pudra de copt
  • ½ lingurita scortisoara
  • ⅛ nucsoara
  • ¼ lingurita sare
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • ⅓ cana suc proaspat de portocale
  • ⅓ cana lapte batut degresat, la temperatura camerei
  • ⅓ cana iaurt grecesc degresat simplu, la temperatura camerei
  • ¼ cana ulei
  • 1 ou mare, batut usor
  • ¾ cana merisoare uscate


Topping

  • 1 ½ lingurita zahar
  • ½ lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190° si pregateste o tava cu 12 forme pentru briose. Pulverizeaza formele cu un spray de gatit. Amesteca faina, zaharul, pudra de copt, scortisoara, nucsoara si sarea intr-un bol mare. Bate intr-un bol mediu coaja si sucul de portocale, laptele batut, iaurtul grecesc, uleiul si oul. Fa o gaura in mijlocul primului amestec si adauga cel de-al doilea mix si amesteca-le bine. Adauga dupa merisoarele.

Pentru topping combina zahrul si scortisoara intr-un bol. Umple 2/3 din forma de briosa cu amestecul creat si presara scortisoara cu zahar peste ele in mod egal. Pune-le la copt pentru 13-14 minute pana cand briosele au un aspect auriu. Lasa briosele sa se raceasca in tava timp de doua minute inainte de a le scoate.

Text: Georgiana Lupica
Foto: www.tutti-dolci.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro