O reinterpretare a clasicei briose dulci, aceste gustari delicioase cu oua si legume nu sunt doar apetisante, mai sunt foarte sanatoase si diet friendly! Iti va lua doar un sfert de ora sa le prepari! Promitem!
– 2 oua
– 8 albusuri
– 1 ardei mediu, poate fi de orice culoare, taiat cuburi
– ¼ de ceapa, maruntit
– ½ de cana de cascaval, fasii subtiri
– ½ de lingura de sare
– ¼ lingura de piper
– 1 rosie mare, feliata subtire in 9 fasii
Pentru mai mult colorit, poti folosi ardei de diferite culori sau chiar alte legume. De asemenea, daca iti doresti o gustare fara lactate, adauga in loc de cascaval alte legume sau carne de pui sau sunca maruntita.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si unge cu putin ulei o tava de copt pentru briose. Incinge putin ulei intr-o tigaie pentru sauté. Caleste ceapa si ardeiul timp de 2 – 4 minute, pana devin fragede. Lasa-le sa se raceasca.
Intr-un bol, amesteca ouale, cascavalul, sarea, pieperul si amestecul de ceapa si ardei.
Imparte acest nou amestec in spatiile destinate pentru briose si pune deasupra cate o felie de rosie.
Pune la copt pentru 25-30 de minute. Asteapta pana se racesc si scoate briosele din tava.
Sunt perfecte pentru o gustare usoara, cu doar 55 de calorii si pot fi pastrate la frigider pana la 7 zile!
Foto: dashingdish.com