Daca vrei sa pregatesti un desert pentru o mica petrecere, incearca aceste briose cu crema de unt si cocos. Nu este deloc dificil sa le prepari!
1 1/2 cana (aprox. 200 g) faina
1 1/2 lingurita pudra de copt
1/4 lingurita sare
1/2 cana unt nesarat, la temperatura camerei
3/4 cana (160g) zahar granulat
1 ou mare, la temperatura camerei
2 albusuri, la temperatura camerei
1 lingurita extract de cocos
1/2 lingurita extract de vanilie
2/3 cana lapte de cocos, la temperatura camerei
1 1/3 cana fulgi de cocos
Pentru crema de unt si cocos
200 g unt, la temperatura camerei
3 cani zahar pudra
1/2 /1 lingura extract de cocos, pentru aroma
2-3 linguri lapte de cocos
1. Preincalzeste cuptorul la 180C. Pregateste o tava pentru briose si apoi prepara aluatul.
2. Pune faina intr-un vas si adauga pudra de copt si sarea si amesteca 20 de secunde pentru a avea o compozitie omogena.
3. In vasul de la mixer amesteca bine untul si zaharul pan cand obtii o crema pufoasa. Adauga in amestec oul si apoi cate un albus. Pune si extractul de nuca de cocos si cel de vanilie, apoi 1/3 din compozitia cu faina si amesteca la viteza mica. Adauga 1/2 din laptele de cocos si amesteca din nou pana cand obtii o compozitie omogena. Pune din nou 1/3 din cantitatea de faina si restul de lapte de cocos, repetand procesul. La final, pune si restul de faina si amesteca, asigurandu-te ca aluatul are o consistenta omogena.
4. Imparte aluatul in forme si pune la cuptor pentru 18-20 de minute. Dupa ce le-ai scos din cuptor si s-au racit, le poti orna cu glazura.
5. Pentru a prepara glazura, crema de unt si cocos, amesteca cu ajutorul unui mixer electric untul. Pune apoi zaharul, extractul de cocos si 2 linguri de lapte de cocos, amestecand din nou pana cand obtii o crema deschisa la culoare si pufoasa. Daca vrei sa subtiezi crema, adauga o lingura de lapte de cocos in plus.
Vezi și varianta asta de briose de post!
Foto: Shutterstock