Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp total: 40 de minute
Numar de portii: 12
Ingrediente
- 1 cana biscuiti faramitati
- 4 linguri de unt nesarat, topit
- 2 linguri zahar
- 500 g de crema de branza
- ½ cana smantana
- ¼ cana zahar granulat
- 2 oua
- 1 lingurita extract de vanilie
- Sos de caramel sau de capsuni pentru topping, optional
Ingrediente sos capsuni
- 1 cana capsuni, taiate
- ½ lingurita suc de lamaie
- 2 lingurite zahar
Ingrediente sos de caramel
- 2 cani zahar brun
- 1 bucata unt nesarat
- 1 cana de smanatana pentru frisca mai groasa
- 2 lingurite extracte de vanilie
Preparare
- Preincalzeste cuptorul la 180C.
- Pregateste o tava pentru briose si pune hartie de copt.
- Amesteca intr-un vas mic biscuitii, untul si zaharul. Textura ar trebui sa fie asemanatoare nisipului umed. Pune aluatul obtinut in tava.
- Lasa la cuptor 5-6 minute sau pana cand capata o culoare de maro auriu.
- Scoate din cuptor si lasa la racit.
- Intre timp pregateste umplutura de cheesecake. Amesteca cu ajutorul mixerului (paletele) crema de branza. Adauga apoi smanatana, zaharul, ouale si vanilia. Amesteca pana compozitia devine omogena.
- Toarna crema peste blatul din biscuiti. Ar trebui sa pui 2 linguri de umplutura pentru fiecare briosa.
- Lasa din nou la cuptor pentru 20 de minute, pana cand compozitia se intareste putin. Daca blatul incepe sa se crape inseamna ca le-ai lasat prea mult.
- Scoate briosele la racit in forma lor. Pune-le la frigider si serveste-le reci alaturi de toppingurile preferate.
Sos de capsuni
- Adauga capsunile, sucul de lamaie si zaharul intr-o tigaie mica. Lasa la foc mic timp de 15 minute, zdrobind capsunile cu o lingura de lemn. Ia tigaia de pe foc si lasa sosul la racit.
- Amesteca compozitia pana devine cremoasa si groasa. Pune-o la frigider si serveste-o rece.
Sos de caramel
- Adauga toate ingredientele cu exceptia vaniliei intr-o tigaie. Lasa la foc mic-mediu pana cand compozitia se intareste, aproximativ 8 minute, amestecand din cand in cand. Daca sosul nu se intareste suficient, incearca sa dai focul mai mare si sa amesteci constant. (Sosul se va intari si dupa ce il lasi la frigider).
- Adauga apoi si vanilia.
- Ia de pe foc sosul si lasa-l sa se raceasca in tigaie. Toarna-l intr-un recipient si pune-l la frigider pentru a se raci si intari.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: chefsavvy.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro