Avand doar putin lichior de lamaie, aceste bomboane nu doar ca sunt perfecte pentru vegani, dar nu contin nici gluten. Pe langa asta, nu contin deloc zahar, se prepara foarte usor, au ingrediente putine si nu necesita coacere. Iata cum le poti face:
Ingrediente:
- 1 lingura de ulei de cocos
- 3 sferturi de cana de fulgi de cocos
- Jumatate de cana de faina de migdale / alba
- 1 lingura de sirop de artar
- 1 lingura de lichior de lamaie
- Un sfert de lingurita de extract de lamaie
- Un varf de lingurita de sare
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie, incalzeste uleiul de cocos la temperatura scazuta.
2. Combina toate ingredientele intr-un bol de marime medie.
3. Formeaza 10-12 bilute si tavaleste-le in fulgii de cocos. Daca nu se lipesc foarte bine, mai adauga ulei de cocos (o lingurita).
4. Lasa bomboanele la frigider timp de o ora, inainte de a le consuma.
Text: Teodora Maracineanu
Foto: www.thecleandish.com