Cu o textura crocanta si un gust intens, biscuitii cu migdale si seminte de susan sunt ideali pentru o gustare delicioasa!
1. Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius.
2. Intre timp, prajeste migdalele la o caldura medie in jur de cinci-sapte minute sau pana cand observi ca devin uniform rumede si parfumate. Pune-le apoi intr-un bol si lasa-le la racit.
3. Pune laolalta intr-un procesor de alimente faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amesteca-le cateva momente pana capata o textura unitara. Adauga semintele de susan negru si continua sa mai amesteci de cateva ori. Taie untul in bucatele mici, dupa care pune-l in in amestecul deja format si amesteca pana bucatile de unt devin suficient de mici. Taie migdalele. Intr-un bol mic, amesteca laolalta ouale, extractul de migdale si de vanilie. Adauga ouale in ingredientele uscate si amesteca pana cand totul devine uniform. Pune si migdalele prajite si mai amesteca de cateva ori.
4. Transfera aluatul pe masa si imparte-l in doua parti egale. Ruleaza fiecare parte astfel incat sa aiba 30 de cm lungime. Pune-le pe o foaie de copt de tip pergament. Coace-l timp de aproximativ 25 de minute. Scoate-l apoi din cuptor, lasa-l la racit timp de aproximativ 10 minute. Taie intr-o usoara diagonala felii de doi cm grosime. Cele doua rulouri de 30 de cm vor fi taiate in timp ce sunt calde, dar nu fierbinti. Pune-le inapoi pe foaia de copt si lasa-le la copt timp de 10 minute.
5. Din momentul in care prajiturile sunt racite complet, pune-le intr-un container ermetic la temperatura camerei pana la cinci zile.
Text: Denisa Matei
Foto: www.sweetandsavorybyshinee.com