Pentru: 52 biscuiti
Pregatire: 25 minute
Coacere: 8-10 minute
Ingrediente:
- 2 ½ cani de faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingurita nucsoara
- 1 lingurita cuisoare macinate
- ½ lingurita sare
- ¾ cana untura sau grasime vegetala
- 1 cana zahar brun
- 1 ou
- ½ cana melasa
- ¼ cana zahar alb
Citeste si:
Fursecuri cu zahar si migdale
Preparare:
- Intr-un bol de masura medie, amesteca faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul, nucsoara, cuisoarele si sarea.
- Intr-un alt bol, mai mare, bate untura (sau grasimea vegetala) cu mixerul, la viteza medie, pentru 30 de secunde. Incorporeaza zaharul brun si amesteca pana cand se topeste. Adauga oul batut impreuna cu melasa, si amesteca usor pana obtii o compozitie omogena. Apoi, presoara amestecul de faina, invartind usor cu o lingura de lemn. Lasa aluatul la dospit pentru o ora sau doua, pana cand este usor de modelat.
- Pune zaharul alb intr-un bol mic. Portioneaza aluatul in bilute de marimea unei chiftele, si da fiecare biluta prin zahar alb. Apoi, aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 4-5 centimetri distanta. Incalzeste cuptorul la 180°C, si coace-le 8-10 minute.
Dacă îți plac biscuiții, încearca aceasta rețetă de biscuiti de casa spritati!
Foto: 123rf.com
Text: Mihail Tamba
Puteti incerca si aceasta reteta de salam de biscuiti cu nuci, stafide și rahat
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro