Este un desert perfect, delicios si consistent, de care sa te bucuri oricand ai pofta!
Ingrediente pentru biscuiti brownie:
- 450 g. ciocolata dulce-amaruie, in bucatele
- 4 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
- 4 oua
- 300 g. zahar granulat
- 1 lingura extract de vanilie
- 65 g. faina alba
- ½ lingurite de praf de copt
- 200 g. fulgi de ciocolata
Citeste si:
Prajitura cu ciocolata, gata in 2 minute
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180° C. Intinde doua foi de copt pe suprafata pe care gatesti.
2. Pune ciocolata si untul intr-un castron rezistent la caldura si apoi pune castronul intr-o oala cu apa fierbinte, amestecand ocazional, pana ce ciocolata si untul se topesc.
3. Intre timp amesteca ouale cu vanilie si zahar intr-un castron mediu.
4. Intr-un alt castron mic amesteca faina cu praful de copt.
5. Combina ciocolata topita cu amestecul de oua pana devin omogene. Apoi introdu faina incet pana ce si acestea se amesteca. Cand acestea sunt gata, adauga fulgii de ciocolata.
6. Ia cate o lingura si jumatate de aluat si pune-l pe foaia de copt pregatita. Asaza aluatul in asa fel, ca biscuitii sa aiba loc sa se formeze. Pune tava in cuptor si las-o 10-12 minute. Ai grija sa nu se arda. Scoate tava apoi, si lasa biscuitii sa se raceasca.
Poate vrei sa incerci si aceasta reteta de salam de biscuiti
Citeste si:
Mini cheesecake cu zmeura si lamaie
Text: Stefana Macovei
Foto: Shutterstock