Ingrediente:
- 150 gr. faina
- ½ lingurita de praf de copt
- 1 ou mare, la temperatura camerei
- 70 gr. zahar fin
- un praf de sare
- 60 gr. de fistic
- 50 gr. de merisoare deshidratate
- 2-3 picaturi de extract de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
Mod de preparare:
Rehidrateaza merisoarele – pune-le intr-o punga de plastic, pune apa inauntru, iar apoi varsa o mare parte din ea, pastrand doar putina. Las-o la temperatura camerei pentru cel putin 2-3 ore sau peste noapte. Inainte de a le folosi, scoate merisoarele din punga si usuca-le putin cu un prosop de hartie.
Spala putin fisticul. Usuca-l si pe el cu un prosop de hartie. Pune-l la cuptor pentru 2-3 minute la 160 de grade Celsius. Pune-l deoparte.
Intr-un recipient mare, combina faina cu praful de copt si cerne-le. Adauga coaja de portocala si amesteca-le bine.
In alt recipient, bate oul usor cu un tel sau un mixer electric. Apoi adauga zaharul si sarea. Bate amestecul pana cand este pufos si deschis la culoare. Adauga extractul de vanilie si amesteca.
Adauga faina si praful de copt. Foloseste o spatula de plastic ca sa amesteci toate ingredientele pana la omogenizare.
Apoi integreaza fisticul si merisoarele in amestec. Mixeaza bine pana cand se formeaza un aluat destul de lipicios.
Transfera aluatul pe o suprafata pe pe care ai presarat inainte faina. Separa-l in doua parti egale si ruleaz-o pe fiecare sub forma unui cilindru, iar apoi, turteste-o un pic.
Pune cilindrii de aluat in tavi tapetate cu hartie de copt. Pune tavile la cuptor pentru 30 de minute la 160 de grade Celsius sau pana cand au crescut si s-au intarit.
Dupa ce scoti tavile din cuptor, lasa-le sa se raceasca pentru 10 minute. Apoi, foloseste un cutit pentru a taia in felii subtiri, de nici un centimetru, fiecare cilindru. Aranjeaza feliile intr-o alta tava, pe o foaie de hartie de copt si mai lasa-le sa se coaca pentru 12 minute (6 pe fiecare parte).
Lasa-le sa se raceasca, iar apoi le poti servi. Pofta buna!
Foto: rasamalaysia.com