Portii: 12
Timp de preparare: 25 minute
Timp de coacere: 47 minute
Timp in care se asaza: 3 ore
Ingrediente crusta:
- 2 linguri (25 g) zahar
- 1/8 lingurita (0,625 ml) scortisoara
- 9 biscuiti de graham
- 4 linguri (60 g) unt nesarat, topit
Ingrediente umplutura:
- 450 g crema de branza, la temperature camerei
- 2 oua
- 2 lamai stoarse
- ½ cana (100 g) zahar
- ¾ cana (110 g) fructe de padure proaspete sau decongelate
- ¾ cana (110 g) zmeura proaspata sau decongelata
Indicatii:
Preincalzeste cuptorul la 165 de grade Celsius. Da cu spray de gatit de-a lungul unei tavi de 20 cm peste care ai pus hartie de pergament. Asigura-te ca partile laterale sunt mai lungi.
Pune toate ingredientele pentru crusta intr-un blender sau intr-un procesor de alimente pana capata un aspect nisipos. Toarna compozitia in tava pregatita pentru a crea primul strat. Las-o in cuptor timp de 12 minute, dupa care scoate-o si pune-o pe un platou pentru a se raci.
Mixeaza crema de branza, ouale, sucul de lamaie si zaharul intr-un blender sau procesor de alimente. Toarna compozitia pe crusta rece si deasupra pune fructele de padure.
Las-o la copt timp de 35 de minute. Ia tava din cuptor, las-o sa se raceasca complet dupa care pastreaz-o la frigider timp de trei ore. Foloseste-te de hartia de pergament pentru a ridica cheesecake-ul din tava, taie-l si e numai gata de servit.
Observatie:
Pentru a putea taia mai bine cheesecake-ul, pune-l inainte putin in congelator.
Text: Denisa Matei
Foto: rasamalaysia.com