Apartamentul pe care l-a avut de amenajat arh. Irina Neacsu are doua camere, 55mp, si este de tip open space unde bucataria deschisa devine parte integranta din living. Solutiile ei scenografice ne-au placut foarte mult.
Care a fost bugetul?
8.500 euro + TVA, fiind incluse aici electrocasnicele si accesoriile.
Care a fost conceptul la care te-ai gandit si de ce?
Am mizat pe un interior luminos, cu contraste subtile, cu elemente care sa faca referire la natura, de altfel un mare plus al localizarii proiectului. Am imaginat un decor toscan stilizat in nuante fine de alb/bej, cu insertii ludice. Mi-am imaginat ca o sa traiasca aici Signore si Signora, ca duc o viata serena si boema, in aroma de ceai si carti, ca isi accesorizeaza casa cu diferite piese adunate din calatorii, agreeaza melanjul de stiluri si de elemente vechi-noi, se regasesc intr-un ambient mai degraba natural, firesc, confortabil.
Cum ai organizat spatiul, la ce trucuri vizuale sau functionale ai apelat?
Am mizat pe echilibru intre functiune si forma, intre ergonomie si estetica. Am dorit de la inceput un spatiu echilibrat, dar cu surprize ludice. Asadar, apartamentul are gandite spatii de depozitare si mobilier putin, insa util (canapeaua este extensibila, pozitionarea pieselor in camera de zi poate fi schimbata, bucataria are electrocasnicele incastrate tocmai pentru ca este deschisa si parte integranta a livingului etc). Pentru ambientare am mizat pe textile: am lucrat mult in zona perdele-draperii, pentru o filtrare frumoasa a luminii naturale in favoarea spatiului interior, am introdus scaune, perne decorative, fotoliu cu tapiterie personalizata, am lucrat personalizat patul cu o tablie special gandita pentru acest proiect, am realizat canapeaua special pentru acest spatiu, cu alte cuvinte, miza sta in textil, pentru senzatia de confort. Pentru ca imi plac spatiile cu surprize neasteptate, si aici am introdus elemente deosebite: lampa din mesteacan, lampadarul din carti, tabloul 3D, aripile de inger in dormitor, lampile atipice pentru noptiere.
Ce functiuni noi ai dat spatiului?
Nu am intervenit cu functiuni noi, avand in vedere suprafata limitata a spatiului, insa am avut grija ca fiecare functiune sa fie bine reprezentata: o bucatarie utilata complet, o zona de dining ampla, un living care se poate reorganiza in functie de un moment special sau de preferinte ulterioare, un dormitor dotat cu spatii de depozitare.
Cine te-a ajutat in acest proiect?
Proiectul a fost dus la bun sfarsit pentru ca am alaturi un ajutor extraordinar, Ana Popovici, care a tinut legatura cu furnizorii si a urmarit cu rigoare desfasurarea comenzilor si montajelor. Tot alaturi de noi a fost Sorin Iacovinciuc (Alinart), care a preluat proiectele personalizate, precum lampa de bucatarie, lampadarul cu carti, finisarile mai delicate etc.
Care au fost cele mai mari provocari ale acestui proiect?
Spatiul relativ mic, dotat cu foarte putine zone pentru depozitare. Asadar, o depozitare generoasa ar fi anulat efectul estetic dorit, iar in alta ordine de idei, o amenajare bazata pe ambient nu ar fi fost de folos utilizatorului.
Fotografii: Robert David