Ingrediente:
Pentru ardei:
- 3 ardei de orice culoare, taiati in jumatate si curatati de seminte
- Putin ulei de masline
- Sare si piper
Pentru compozitie:
- 1 conopida
- 1/3 de cana de migdale maruntite
- Cateva linguri de ulei de seminte de struguri
- 1 ceapa maruntita
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 7-10 bucati de leurda, curatite, cu partea alba si verde maruntite
- 2 linguri de ulei de susan
- 1 lingura de sos de soia cu cat mai putin sodium
- 1 lingura de otet de orez brun
- O mana de stafide
Mod de preparare:
Pentru ardei:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Asaza ardeii pe o tava acoperita cu hartie de copt, stropeste cu putin ulei, sare si piper.
Pune la copt pentru 20 de minute, pana cand ardeii devin putin moi.
Pentru compozitie:
Taie conopida in bucati si pune-le in robotul de bucatarie. Marunteste bucatile, insa ai grija sa nu fie prea zdrobite.
Incalzeste o tigaie la foc mediu si adauga aproximativ o lingura de ulei si migdalele. Rumeneste-le pentru 2 – 3 minute, pana cand migdalele devin aurii. Pune-le deoparte, intr-o farfurie.
Folosind aceeasi tigaie, adauga o lingura de ulei si ceapa. Caleste pentru cateva minute pana cand ceapa devine moale. Adauga usturoiul, partile albe de la leurda si gateste pentru 2-3 minute, amestecand incontinuu.
Adauga conopida, ulei de susan, sosul de soia, otetul de orez si amesteca bine toata compozitia. Lasa la calit pentru cateva minute, pentru a da o nuanta aurie conopidei. Mixeaza bine! Ia de pe foc si la final adauga partile verzi de la leurda, stafidele si migdalele.
Încearcă și o variantă de conopida gratinata!
Asaza cateva linguri din compozitie in fiecare jumatate de ardei si serveste!
Bon appétit!
Dacă ești dornic să savurezi ceva bun, vezi această rețetă de ardei umpluti cu carne de pui. E demențială!
Foto: whatscookinggoodlooking.com