Iata cum poti face acasa un aluat de pizza din doar 2 ingrediente!
Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere: 20 minute
1 cana faina
1 cana de iaurt grecesc natural
+ niste extra faina pentru presarat pe tava
Amesteca intr-un bol faina si iaurtul sub forma unei bile. Apoi framanta compozitia, timp de 5-8 minute, intr-o tava in care ai presarat initial faina, pentru a evita ca mixul sa se lipeasca de ea. Tot ce mai trebuie sa faci este sa intinzi aluatul pana cand capata aspect de pizza si sa adaugi orice topping doresti.
– Aceasta cantitate este suficienta pentru o pizza.
– Aceasta baza poate fi folosita pentru nenumarate alte preparate, precum focaccia cu diferite arome sau rulouri cu cascaval si/sau sunca.
– Daca aluatul este prea moale adauga mai multa faina. In caz contrar, adauga niste apa.
– Cu cat framanti mai mult timp, cu atat aluatul va fi mai potrivit.
Învață să faci pizza de casa cu această rețetă rapidă!
Text: Lucia Faur
Foto: Tasty pizza on a wooden board from Shutterstock